31 Mart 2014 Pazartesi

ASLAN SÜTÜ TATLISI



MALZEMELER:
  • 5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta (buğday yada mısır nişastası fark etmez)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (şehriyeyi kavurmak için)
Üzeri için:
  • Tarçın ve fındık içi (damak zevkinize göre üzerini süsleyebilirsiniz
 HAZIRLANIŞI:
Tel şehriyeyi yanmaz tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile rengi dönene kadar kavuralım.
Tencerenin içerisine süt, toz şeker, nişasta ve unu ilave edip çırparak orta ateşte muhallebiyi pişirelim.
Fındıkları çekelim ve muhallebinin içerisine ilave edelim. Hindistan cevizi ve kavrulan tel şehriyeyi de ekleyip karıştıralım. Orta boy borcam içerisini çok az ıslatalım (tatlımızı kestikten sonra rahatlıkla çıkartabilmek için) içerisine muhallebiyi dökelim. Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edelim. Üzerini fındık ve tarçın ile süsleyelim. Afiyet şeker olsun:)
FARKLI LEZZET ARAYANLAR İÇİN ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder