31 Mart 2014 Pazartesi

AVCI BÖREĞİ




 MALZEMELER:
krep için:
  • 1 adet yumurta
  • 2 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
iç harcı için:
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
  • pulbiber
  • karabiber
  • tuz
üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • galeta unu
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle krep malzemelerini çırpma kabında iyice çırpıp, yanmaz tavada kreplerimizi iki taraflı pişirelim.
Tavanın içerisinde sıvı yağ ile doğranmış kuru soğanı kavuralım ardından kıymayı ekleyip kavuralım baharatları da ilave edip ocaktan alalım.
Kreplerimizin içerisine iç harçtan ekleyip iki yanlardan kapatarak rulo gibi saralım. Yağlı kağıt serili ya da yağlanmış tepsiye böreklerimizi dizelim üzerine yumurta sarısı süpür galeta unu serpiştirelim. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim (yaklaşık 20 dk).
Afiyet olsun.

MİSAFİRLERİM İÇİN YAPTIĞIM BİR BÖREK TARİFİ ..ÇOOK BEĞENİLDİ :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder