31 Mart 2014 Pazartesi

BURGU POĞACA


MALZEMELER:
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
  • yarım su bardağı süt
  • yarım su bardağı su
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım tatlı kaşığı mahlep
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya(10gram)
  • un
üzeri için:
  • mavi haşhaş

HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabımızın içerisinde önce sıvı malzemeleri karıştıralım, ardından un ilavesi yaparak yumuşak bir hamur yoğuralım. 1 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamurdan bezeler alıp hamuru elimizle tezgahta rulo yapalım sonra burgu şekli verelim. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapalım üzerine yumurta sarısına biraz sıvı yağ ekleyip sürelim. Mavi haşhaş serpiştirelim. 200 derecede kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder