30 Mart 2014 Pazar

DANTELLİ PASTA

KULLANMADIĞINIZ DANTELLERİNİZİ DEĞERLENDİRİN ve ORTAYA HARİKA BİR PASTA SUNUN ;)

MALZEMELER:

  • hazır pandispanya keki
  • 1 çay bardağı soğuk şerbet (keki ıslatmak için)
üzeri için;
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
içi için;
  • 2 adet muz
muhallebisi için;
  • 4 su bardağı süt
  • 4 tepeleme tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet damla sakızı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
4 su bardağı sütü ve şekeri tencereye koyup ocağı yakıyoruz. Nişastayı ekleyip karıştırarak pişiriyoruz ve kaynadıktan sonra tereyağını ekliyoruz. Damla sakızını ezerek ilave ediyoruz, son olarak vanilyayı ekliyoruz. 5 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Ocaktan alarak ılımaya bırakıyoruz. Diğer taraftan pandispanya kekini soğuk şerbet ile ıslattıktan sonra üzerine muhallebiyi yayıyoruz. Muzları da dilimleyerek üzerine diziyoruz. Daha sonra kekin diğer kısmını üzerine kapatıyoruz. Son olarak evde bulunan herhangi bir desenli danteli pastanın üzerine serip üzerine bir süzgeç yardımı ile pudra şekeri eliyoruz. ve danteli dikkatlice alıyoruz ( şeklin bozulmaması için hızlı alın danteli).
Buzdolabında 2 saat kadar beklemesi yeterlidir. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder