30 Mart 2014 Pazar

EL AÇMASI KATMER BÖREK







MALZEMELER:
  • 1 adet yumurta(sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 su bardağı süt (ya da sulu yoğurt)
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • aldığı kadar un
iç harcı;
  • 300 g kıyma
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pul biber
  • yarım tatlı kaşığı salça
İç sosu;
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta


HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabımızın içerisine sıvı malzemeleri alıp karıştıralım. Ardından az az un ekleyerek hamuru yoğuralım. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra mayalanmaya bırakalım(1 saat).
İç harcı hazırlamak için tavaya biraz sıvı yağ alalım, içerisine kuru soğanı doğrayalım ve kavuralım. Ardından kıymayı ekleyip kavuralım, sonra patatesleri rendeleyip ekleyelim. En son pul biber ve tuzu da ekleyip ocaktan alalım (en son maydanoz doğrayabilirsiniz).
iç sos için süt, yumurta ve sıvı yağı çırpalım.
Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere bölelim, biraz un ilavesi ile hamuru açalım. Açtığımız hamura iç sostan sürelim. Sonra iç harcı ekleyelim. İki yanlardan sonra diğer yanlardan kapatıp kare şeklini verelim. Fırın tepsisine dizelim, hamur bitene kadar aynı işlemi yapalım. Üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpiştirelim. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun :)

YAPIMI ÇOK PRATİK LEZZETLİ BİR BÖREK ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder