31 Mart 2014 Pazartesi

FINDIKZADE TATLISI



MALZEMELER:
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
şerbeti için;
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
üzeri için;
  • 1 paket kremşanti + 1 su bardağı süt
  • fındık parçaları ve draje

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle şerbeti hazırlayalım ve soğumaya bırakalım (su ve şekeri kaynatalım)
Çırpma kabımızın içerisinde yumurtaları şeker ile çırpalım. Diğer malzemelerin hepsini ekleyip çırpalım, orta boy borcama hamuru döküp 180 derecede iyice kızarıncaya kadar pişirelim (yaklasık 30-35dk)
Kremşantiyi süt ile çırpıp buzdolabına alalım.
Pişen ve ılıyan Fındıkzade kekin üzerine soğuk şerbeti dökelim. Soğuduktan ve şerbeti iyice çektikten sonra üzerine kremsanti sürelim. En son üzerini fındık parçaları ve drajeler ile süsleyelim. Buzdolabında 1 saat bekletip servis edelim.

HER NE KADAR ŞERBETLİ TATLI OLSADA; HAFİF ve LEZZETLİ... DENEYECEK OLANLARA ŞİMDİDEN AFİYET ŞEKER OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder