30 Mart 2014 Pazar

KIYMALI LAZANYA TARİFİ

MALZEMELER:
  • yarım paket lazanya
kıymalı sosu için:
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • yarım çay kaşığı kekik
  • yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
  • tuz
beşamel sosu:
  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
üzeri için:
  • kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Tavamızın içerisine biraz sıvı yağ dökelim doğranmış kuru soğanı ve sarımsakları kavuralım kıymayı ilave edelim ve kavuralım. En son domates ve salçayı, tuzu da ekleyip kavuralım, ocaktan alalım.
Beşamel sosu için; tencerem içerisinde tereyağı ve unu kavuralım, sütü ilave edelim, hızlı bir şekilde karıstıralım (topaklanmasın diye) koyulaşmaya başladığında ocaktan alalım.
Borcamın içerisini çok az sıvı yağ ile yağlayalım, lazanya yapraklarından koyalım, üzerine beşamel sos dökelim, üzerine kıymalı harç ilave edelim, tekrar lazanya yaprağı, beşamel sos ve kıymalı harç ekleyelim. Bu işlemi harcımız bitene kadar yapalım. En son üzerine beşamel sos dökelim ve kaşar peyniri rendesi ekleyelim. 200 derecelik fırında pişirelim (20-25 dk) dilimleyerek servis edelim…
Afiyet olsun.
Not: Lazanya yapraklarını haşlamadan yaptım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder