30 Mart 2014 Pazar

MİDYE POĞACA




MALZEMELER:
  • 2 adet yumurta (1 tane sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım paket kabartma tozu
  • 3-3.5 su bardağı un
iç harcı:
  • ufalanmış beyaz peynir
içerisine sürmek için:
  • tereyağı ya da margarin

HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabımızın içerisine sıvı malzemeleri alıp karıştıralım daha sonra unu az az ilave ederek hamuru yoğuralım.
Hamurdan 12 adet beze yapıp mayalanması için bekletelim.
Mayalanan hamur bezelerinin her birini tabak büyüklüğünde açarak aralarını da eritilmiş tereyağ (margarin de olur) ile yağlayarak(fırça yardımı ile) 6 hamuru üst üste dizelim. Kalan 6 hamuru da aynı şekilde açalım aralarını yağlayalım ve üst üste dizelim. Yarım saat dinlendirelim.
Dinlenen 6′şarlı açtığımız 2 parça halindeki hamurun önce 1. sini daha sonra da ikincisini ayrı ayrı açalım ( 6-7mm kalınlığında) rulo yapıp saralım, rulo yaptığımız hamuru 2 parmak kalınlığında keselim. Merdane yardımı ile hafifçe açalım içerisine peynir koyup iki ucu üste gelecek şekilde kapatalım ve tepsiye dizelim. Diğer hamurlar için de aynı işlemi yapalım. Yumurta sarısını da üzerlerine sürdükten sonra 200 derecede pişirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder