30 Mart 2014 Pazar

MUHALLEBİLİ HAVUÇ TATLISI


 MALZEMELER: 

  • 4 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı ceviz(isteğe bağlı)
  • hindistan cevizi (tabanı için)
üzeri için:
  • tarçın
  • hindistan cevizi
muhallebi için;
  • 4 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1,5 çorba kaşığı nişasta
  • 5 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI:
Havuçları rendeleyin. Şeker ile birlikte kısık ateşte 20 dakika pişirin. Bisküvileri küçük parçalara bölün. Pişen havuçlar biraz ılıyınca içerisine bisküvi parçalarını ve ceviz eklemek isterseniz cevizi ekleyip karıştırın. Borcamı hafif ıslatıp tabanına Hindistan cevizi serpin ve havuçlu karışımı borcama yayın.
Muhallebi malzemelerini bir tencerede karıştırarak pişirin ve pütürlük olursa mikserle 5 dk. çırpın. Borcama yaydığınız havuçlu karışımın üzerine muhallebiyi yayın. Ilıdığında üzerini hindistan cevizi ve tarçın ile süsleyip buzdolabında soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder