30 Mart 2014 Pazar

PATATES PÜRELİ ŞİNİTZEL

MALZEMELER:

  • 2 adet tavuk bonfile
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu (bayat ekmek içi de olur)
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • 2 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ (şinitzeli kızartmak için)

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle patateslerimizi haşlayalım. Haşlandıktan sonra ezelim, tuz ile tereyağı ekleyip karıştıralım, püre haline getirelim.
Tavuk etini inceltelim. Ayrı bir kasenin içerisinde tuz, nişasta ve galeta ununu karıştıralım. Başka bir kasede yumurtayı çırpalım. Tavuk etini önce yumurtaya sonra galeta unlu karışıma bulayalım. Kızgın yağda iki taraflı kızartalım. Servis tabağına patates püresini alalım ve yanına da şinitzeli alıp servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder