30 Mart 2014 Pazar

PİRİNÇ UNLU BAYATLAMAYAN KEK

  

BAYATLAMAYAN KEK :) HEMEN TÜKETMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ...İLK GÜN Kİ TAZELİĞİNİ KORUYOR KESİNLİKLE DENEYİN DERİM ;)
MALZEMELER:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI:
Çırpma kabımızın içerisinde yumurtaları ve şekeri çırpalım. Daha sonra sıvı yağı ekleyip çırpalım. En son pirinç unu, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ederek çırpalım.
Kek kalıbımızın içerisini yağlayalım ve çok az unlayalım. Kek hamurunu dökelim ve önceden ısıtttığımız 180 derecelik fırında pişirelim.
Tazeliğini koruyan ve yumuşacık bir kek tarifi, eğer isterseniz kekin üzerine krem şanti yada muhallebi yaparak da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder