31 Mart 2014 Pazartesi

RULO KAT POĞACA



GARANTİ EDİYORUM BU TARİFİ BİR KERE DENEDİKTEN SONRA VAZGEÇEMEYECEKSİNİZ ;)


 MALZEMELER:
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım paket kuru maya
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı toz şeker
  • un
içerisi için
  • beyaz peynir
  • maydanoz
ara katları için:
  • oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
HAZIRLANIŞI:
Hem poğaça hem de börek tadında mükemmel bir lezzet… yapması da çok basit ..
Yoğurma kabımızın içerisinde sıvı malzemeleri karıştırıp ardından azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yoğuralım.1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurun tamamını ikiye bölelim. Sonra hamurdan dörder beze alalım toplamda 8 beze yapmış olduk. Bütün bezeleri tek tek açalım aralarını tereyağı ya da margarin ile yağlayalım. Dört bezeyi üstüste koyalım en üstünü yağlamayalım (hamur açılacağı için yağlanmıyor). Diğer açılan dört hamuru da üst üste koyalım buzdolabında vakit varsa yarım saat hamuru dinlendirelim, vaktiniz yoksa hemen de açılabilir. Hamurun dördünü birden tek seferde açalım üzerini çok az unlayabilirsiniz açma esnasında. Uzunlamasına peynirli harçtan ekleyelim rulo gibi sarıp iki parmak genişliğinde keselim tepsiye dizelim, diğer açılan hamura da aynı işlemi yapalım. Tepsiye dizerken peynirli kısmı yukarı getiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede kızarana kadar pişirelim.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder