31 Mart 2014 Pazartesi

SİNİ KÖFTESİ



MALZEMELER:
  • 3 su bardağı ince bulgur (düğürcek)
  • 1 adet orta boy patates (haşlanmış)
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı harcı için:
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 2 diş sarımsak (arzuya göre eklenebilir)
  • 1 yemek kaşığı ince dövülmüş ceviz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Maydanoz
Üzeri için:
  • Tereyağı yada teremyağ
 HAZIRLANIŞI:
Öncelikle düğürceğimizi sıcak su ıle ıslatalım daha sonra salça, haşlanmış ve rendelenmiş patates, un ve tuzu ilave edip yoğuralım.
Tavaya sıvı yağ ekleyip doğranmış kuru soğan ve rendelenmiş sarımsağı kavuralım, kıymayı ekleyip kavuralım en son baharatları ve cevizi ilave edip biraz daha kavurup ocaktan alalım.
Tepsimizi yağlayalım bulgurlu harcın yarısını tepsiye yayalım. Elimizi ara ara ıslatalım, üzerine kıymalı harcın hepsini yayalım, en son kalan bulgurlu harcı yayalım. Bıçak ile dilimleyelim (dilimlemeyi unutmayın piştikten sonra dilimlendiğinde dağılma oluyor). Dilimlerin üzerine azar azar tereyağı ya da teremyağ ekleyelim ve fırında 30-35 dk kadar pişirelim. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder