31 Mart 2014 Pazartesi

YUMUŞACIK AÇMA TARİFİ


MALZEMELER:
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 su bardağı sulu yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • un (yaklaşık 4-4.5 bardak)
içerisi için
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
üzeri için
  • mavi haşhaş
  • susam
 HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabımızın içerisinde sıvı malzemeleri karıştıralım azar azar un ekleyerek yoğuralım, 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurdan iki adet beze alalım, hamuru ince uzun açalım içerisine fırça yardımı ile tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürelim, rulo yapalım. Tek ucundan tutup diğer ucu ile burgu yapalım sonra iki ucunu birleştirip açma (simit) şekli verelim, fırın tepsisine dizelim. Hamuru bu şekilde devam ederek bitirelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim, mavi haşhaş ve susam serpiştirelim. 200 derecede kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Tel tel bir açma oldu, yaptığım anda bir tepsi bitti. Beğeneceğinizi umuyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder