3 Nisan 2014 Perşembe

ARPA AŞI ÇORBASI




MALZEMELER:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 5 su bardağı tavuk suyu (sadece su da olabılır)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
HAZIRLANIŞI:
Tencerenin içerisinde yumurta, yoğurt ve unu çırpalım, 5 su bardağı tavuk suyu ya da sadece su ekleyelim. Karabiber, tuz ve arpa şehriyeyi de ekleyip karıştıralım. Arpa şehriyeden iki yemek kaşığı ayıralım. 20 dk karıştırarak kaynatalım (çorba koyu olursa sıcak su ilavesi yaparak ayarlayabilirsiniz) Ayırdığımız arpa şehriyeyi 1 yemek kaşığı tereyağ ile kavuralım. Pişen çorbayı servis kasesine alıp üzerine kavurduğumuz arpa şehriyeden serpiştirelim. Biraz da nane ekleyip sıcak servis edelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder