2 Nisan 2014 Çarşamba

AŞURE




 İŞTE EN SEVDİĞİM LEZZET :)
BENCE SADECE AŞURE AYINDA DEĞİL DE; ARA ARA DA YAPILIP YENİLMELİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM ya da BEN ÇOK SEVDİĞİM İÇİN SIK SIK YAPIYORUM bilemicem :))))

MALZEMELER:
  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1.5 su bardağı kuru kayısı
  • yarım su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı kuş üzümü
  • 4 su bardağı toz şeker
üzeri için:
  • tarçın
  • badem
  • fındık
  • nar
HAZIRLANIŞI:
1 gece önceden:
Kuru fasulye ve nohut ıslatılır.
Buğday ıslatılır (ertesi gün kolay haşlanabilmesi için)
Yapım aşamasında ilk önce; fasulye, nohut ve buğday haşlanır. Daha sonra derin ve geniş bir tencerede su kaynatılır önce buğday eklenir daha sonra kuru fasulye ve nohut eklenip pişirilir. En son toz şeker, kuru kayısı, kuru üzüm, kuş üzümü ilave edilip pişirilir kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp kaselere eklenir. Biraz ılındıktan sonra üzerine nar, fındık, badem, tarçın vs. tercihinize göre üzeri süslenir.
(şeker ve kıvamı tamamen size kalmış …şekerli olsun derseniz biraz daha toz şeker ilavesi yapabilirsiniz, kıvamı koyu olsun derseniz de,1 kaşık nişastayı suda eritip kaynadıktan sonra ilave edebilirsiniz)
Afiyet şeker olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder