13 Nisan 2014 Pazar

BAYAT EKMEK KEBABI


MALZEMELER:
Köftesi için;
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 4-5 diş sarımsak (ister doğranmış, ister rendelenmiş fark etmez)
  • 6-7 dilim bayat ekmek
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı bayat ekmek rendesi
  • Tuz
  • Kekik
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
Üzeri için:
  • 1 kase yoğurt
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle bayat ekmekleri doğrayıp tepsiye alalım ve fırında kızartalım.
Köftelik malzemeleri yoğurma kabında yoğuralım. Fırın tepsisini yağlayalım ve tepsiye elimizle bastırarak köfteyi yayalım. 200 derecede pişirelim.
Sosu için; tavanın içerisinde tereyağı, salçayı kavuralım ve su ekleyelim (1 su bardağı kadar) kaynamaya başlayınca ocaktan alalım.
Kızaran bayat ekmek dilimlerini servis tabağına alalım. Üzerine salçalı sos gezdirelim (salçalı sos ılık olacak ekmekleri ıslatmak için) Üzerine çırpılmış yoğurt gezdirelim. Pişen köfteyi bıçakla keselim ve servis tabağına ekleyelim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder