2 Nisan 2014 Çarşamba

ÇATLAK KURABİYE







KURABİYE YAPAMIYORUM !!!
KURABİYELERİM YAYILIYOR !!!
KURABİYELERİM ÇATLAMIYOR :) !!!
İSTEDİĞİM GİBİ PİŞMİYOR !!!

diyorsanız şayet; İŞTE %100 GARANTİ ETTİĞİM BİR TARİF :) BİKERECİK DENEYİN TARİFİ TAM TUTTURACAKSINIZ VE FAVORİ KURABİYENİZ OLACAK ;)

MALZEMELER:
  • 2 adet yumurta
  • 125 gr (yarım paket) margarin (eritilmiş ve soğumuş)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı nişasta
  • Yaklaşık 2- 2,5 su bardağı un


HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabımızın içerisine bütün malzemeyi alıp yoğuralım. Un ilavesini kontrollü yapalım. Yumuşacık bir hamur elde edince yoğurmayı bırakalım. Yoğurma işlemini içerisinde margarin olduğu için uzun tutalım yoksa kurabiyeleriniz pişerken yayılırlar.
Yoğurduğumuz hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım. Yuvarlayarak fırın tepsisine dizelim ve 180 derecede üzeri çok az pembeleşince fırından alalım. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Ağızda dağılan lezzetli bir kurabiye tarifi. Tavsiye ederim. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder