6 Nisan 2014 Pazar

CEVİZLİ LOKMA TATLISI




MALZEMELER:

  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Yaklasık 3 su bardağı un
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 5-6 damla lımon suyu

HAZIRLANIŞI:
Su ve şekeri kaynatıp indirmeye yakın limon suyunu ekleyip kaynatın. Biraz koyu kıvamlı şerbet olana kadar kaynatın ve sonra soğumaya bırakın.
Yoğurma kabımızın içerisine su, maya, şeker, tuzu alıp az az un ilavesi ile yumusşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yarım saat mayalandırın. Daha sonra dövülmüş cevizi ekleyip tekrar yoğurun. Yarım saat daha mayalandırın.
Tencerenin içerisine 2-3 parmak geçecek kadar sıvı yağ koyun. İyice kızan yağın içerisine lokma hamurlarını ilave edin. Hamuru elinize alın yumruk yapıp sıkın ve tatlı kaşığı ile hamuru alıp tavaya bırakın. Kevgirle devamlı karıştırarak kızartın. Daha sonra soğuk şerbetle buluşturun. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder