2 Nisan 2014 Çarşamba

ÇİR HOŞAFI (KIRŞEHİR)




MALZEMELER:
  • 500 gr çir (kuru kayısı)
  • 10 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI:
Çir hoşafı, Kırşehirde çok sık yapılan bir hoşaftır. Yazın anneannemlerin bahçesindeki mis gibi kayısıların çekirdeklerini çıkartıp kuruttuk. Umarım beğenirsiniz :)
Çiri güzelce yıkayıp süzgece alalım. Tencereye suyu ve toz şekeri alıp kaynatalım. Kaynadıktan 5 dakika sonra çirleri ekleyelim. Yaklaşık 20 dakika kadar hafif koyu kıvam alıp çirler yumuşayana kadar kaynatalım. Piştikten sonra dışarda ılıtıp buzdolabına alalım ve soğuk servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder