3 Nisan 2014 Perşembe

DEREOTLU BİBER DOLMASI



MALZEMELER:
  • 10-12 adet dolmalık biber
İç harcı:
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • kırmızı pulbiber
  • karabiber
  • kuru nane
  • 8-9 dal dereotu (ince doğranmış)
  • tuz
üzeri için:
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz
HAZIRLANIŞI:
İç harcı için gereken malzemeleri karıştıralım dolmalık biberlerin içlerini dolduralım. Üzeri için gereken salça ve suyu karıştıralım biberlerin üzerine gezdirelim. Sıvı yağı da gezdirdikten sonra biraz tuz serpiştirip kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı 20-25 dk suyunu çekene kadar pişirelim.(su ilavesini yaparken dolmalık biberlerin üzerlerini bir parmak kadar geçmesi gerekiyor)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder