3 Nisan 2014 Perşembe

DEREOTLU POĞACA (mayasız)



MALZEMELER:
  • 2 adet yumurta(1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 150 gr margarin(eritilmiş)
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • yarım demet dereotu
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • un
HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabımızın içerisine; yoğurt, eritilmiş margarin, tuz, beyaz peynir, 1 tam yumurta+1 yumurta akı eklenerek karıştırılır, kabartma tozu ince kıyılmış dereotu ve un ilavesi yapılarak yoğurulur, yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayıp fırın tepsisine dizilir üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derecede pişirilir (üzeri kızarana kadar 20-25dk)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder