3 Nisan 2014 Perşembe

EV BAKLAVASI





MALZEMELER:
hamur için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • yarım çay kaşığı tuz
  • yarım paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
hamuru açmak için;
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı un
içi için;
  • ceviz içi
üzeri için;
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
şerbeti için;
  • 3,5 bardak toz şeker
  • 4,5 bardak su
  • 1-2 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle şerbeti hazırlayalım,
Tenceremizin içerisine şeker ve suyu ekleyip hafif koyulaşana kadar kaynatalım ve indirmeye yakında 1-2 damla limon suyu damlatalım. Soğumaya bırakalım.
Yoğurma kabımızın içerisine hamur malzemelerini ekleyip yoğuralım. Yumuşak bir hamur olması için ununu azar azar ekleyelim.
Hamuru yoğurduktan sonra küçük bezeler yapalım benim malzememden 24 adet çıkıyor (orta boy tepsi için)
Hamuru açmak için mısır nişastasını ve unu karıştıralım yapmış olduğumuz bezelerden tepsi büyüklüğünde yufkalar açalım. Ben bezelerin arasına nişasta ve unlu karışımdan serperek 3′er yada 4′er olmak üzere üst üste koyarak açıyorum. Açtığımız yufkaların arasına ister iki kerede ister tek seferde ceviz serpelim.(ben 12 tane yufkadan sonra ceviz serptim ,tek seferde) yufka açma işlemi bittikten sonra baklava dilimi olarak yada küçük kareler olarak keselim.
Tavada sıvı yağı ve tereyağı kısık ateşte 7-8 dakika ocakta tutalım. İyice ısınan sıvı yağı baklavanın üzerine gezdirelim.
200 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirelim.
Pişen baklavamızı 5 dakika dinlendirdikten sonra soğuyan şerbet ile birleştirelim. Afiyet şeker olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder