2 Nisan 2014 Çarşamba

FELLAH KÖFTESİ (fırında)




MALZEMELER:

Köfte malzemeleri:
  • 1,5 su bardağı düğürcek (ince bulgur)
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon
Sosu için:
  • 2 adet domates
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
Üzeri için:
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Maydanoz

HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabımıza köfte malzemelerini alalım ve biraz sıcak su ilavesi ile macun kıvamına gelene kadar yoğuralım. Köftelerden minik parçalar kopartıp yuvarlayalım. Ortasına hafif bastırıp şekil verelim ve fırın tepsisine dizelim. Üzerine dökmek için salça, sıcak su ve sıvı yağı karıştırıp köftelerin üzerine gezdirelim. 200 derecede 15 dakika pişirip fırından alalım.
Sosu için tavaya biraz sıvı yağ alıp salçayı kokusu çıkana kadar kavuralım. Ardından rendelenmiş domates ve sarımsakları ekleyip biraz daha kavurup ocaktan alalım. Pişen ve fırından çıkan köfteleri servis tabağına alalım. Üzerine domatesli sos gezdirelim. En son maydanoz doğrayıp servis edelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder