2 Nisan 2014 Çarşamba

GEVREK TUZLU KURABİYE






MALZEMELER:
  • 150 gr tereyağı(eritilmiş)
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1.5 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • 1.5 çay kaşığı mavi haşhaş
  • 1.5 çay kaşığı susam
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabımızın içerisine un hariç bütün malzemeleri alıp karıştıralım. Sonra az az un ilavesi ile hamurumuzu yoğuralım. Yoğurduğumuz hamurdan minik toplar yaparak fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder