3 Nisan 2014 Perşembe

GÜVEÇ ET SOTE



MALZEMELER:
  • yarım kg kuşbaşı et
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • yarım tatlı kaşığı salça
  • 1 adet kuru soğan
  • kekik
  • kırmızı pul biber
  • karabiber
  • tuz
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle kuşbaşı doğranmış eti düdüklü tencereye alalım, üzerine etleri geçecek şekilde su ilavesi yapalım ve 10 dakika haşlayalım.
Tavanın içerisine çok az sıvı yağ dökelim ve yemeklik doğranmış kuru soğanı ve yeşil biberi 2-3 dakika kavuralım. Üzerine kuşbaşı haşlanmış eti ilave edelim. Üzerine kapak kapatıp 5 dakika kavuralım. Doğranmış domatesi ve salçayı ilave ederek, baharatları da ekleyip 2 dakika daha kavurup ocaktan alalım.
Güveçlerin içerisine sotelemiş olduğumuz etleri paylaştıralım. Haşlanmış etten kalan et suyundan biraz üzerlerine dökelim. 200 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika bekletelim ve servis edelim. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder