11 Nisan 2014 Cuma

HAMURSUZ EKMEK




MALZEMELER:
  • 1 su bardağı yoğurt (sulu yoğurt)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (istenilirse 1 çay kaşığı karbonatta kullanılabilir)
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5-3 su bardağı un
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Susam
  • Çörek otu
  • Mavi haşhaş



HAZIRLANIŞI:
Hamursuz ekmek, Kütahya ve Afyon yöresine has bir ekmek çeşidi. İçerisinde yumurta yok. Özellikle kahvaltılarda çabucak hazırlayabilirsiniz, çok da lezzetli bir ekmek.


Yoğurma kabımızın içerisine, bütün malzemeleri alıp yoğuralım. Unu kontrollü ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamuru iki parçaya bölelim, elimizle yemek tabağı büyüklüğünde açalım. Yağlanmış yada yağlı kağıt serili tepsimize alalım. İki hamurun üzerine de 1 yemek kaşığı yoğurdu sürelim. Çatalla şekil verelim. Susam, çörek otu, mavi haşhaş hangisi varsa üzerine serpiştirelim. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder