3 Nisan 2014 Perşembe

HAVUÇLU CEZERYE



MALZEMELER:
  • 3-4 adet havuç
  • 10-15 tane petibör bisküvi
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • yarım yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
üzeri için;
  • Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Havuçlar rendelendikten sonra geniş bir tavanın içerisine alınır, şeker ve margarin ilave edilir. 10 dk kadar pişirilir. Ocakta iken ceviz ilave edilir, 2 dakika daha karıştırılır. Petibör bisküvi robottan geçirilir ve havuçlu karışım ile yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde toplar alınır, hindistan cevizine bulanılır ve servis tabağına alınır. Üzerine kürdan batırılır. Afiyet olsun…
Not: İsterseniz buzdolabında bekletip soğuk servis yapabilirsiniz veya ılık servis yapabilirsiniz, iki türlü de çok lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder