6 Nisan 2014 Pazar

HAVUÇLU PİLAV






MALZEMELER:
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • tereyağı
  • tuz
HAZIRLANIŞI:
Havucumuzun kabuğunu soyduktan sonra rendenin en ince bölümü ile rendeleyelim, tenceremizin içerisinde tereyağı ve çok az sıvı yağ ile havucu soteleyelim (5dk) daha sonra yıkanmış pirincimizi ve tuzumuzu ilave edip kavuralım. En son tavuk suyunu ve sıcak suyu ekleyip kısık ateşte tavamızın kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim.
(ilk defa denediğim bir tarifti, eşim tadına bayıldı, kesinlikle denemenizi tavsiye ederim, farklı bir lezzet)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder