4 Nisan 2014 Cuma

HELVA TADINDA TAHİNLİ KURABİYE

BEN BU KURABİYE İŞİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUM YAA :))
İŞTE YİNE AĞIZDA DAĞILAN HELVA TADINDA KIYIR KIYIR BİR KURABİYE :)

MALZEMELER:
  • 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz içi
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • kabartma tozu
  • vanilya
  • 3.5 su bardağı un
HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabımızın içerisinde, tahin, sıvı yağ, ceviz içi, pudra şekerini karıştıralım. Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip yoğuralım. İyice yoğurulan hamura kurabiye şekli verip yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. 180 derecede üzeri çatlayıp biraz kızarana kadar pişirelim. Fırında 15-20 dk dan fazla bekletmeyin. Tamamen soğumadan tepsiden almayın. Ağızda dağılan, helva tadında, çok lezzetli bir kurabiye kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder