5 Nisan 2014 Cumartesi

İÇİ DOLU TOP KEK



MALZEMELER:
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1-5 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • pirinç unu (yaklaşık 1-1.5 su bardağı kadar)
ara dolgusu için:
  • içi çikolatalı bisküvi (biskrem, tutku vs.)

HAZIRLANIŞI:
Çırpma kabımızda yumurta ve şekeri çırpalım ardından yoğurt, sıvı yağ ekleyip çırpalım. Kabartma tozu, vanilya ve 4 yemek kaşığı kadar pirinç unu ekleyip çırpıp hamuru ikiye bölelim. Hamurun birine kakao ekleyip çırpalım (un eklemeyin kakao eklendiğinde hamur zaten koyulaşacaktır). Diğer kalan sade kek hamuruna da biraz daha pirinç unu ekleyelim, kek hamurumuz muhallebi kıvamına gelene kadar pirinç unu ekleyerek çırpalım.
Kek kalıplarını fırça ile biraz yağlayalım, arasına bir yemek kaşığı sade hamur dökelim, üzerine bisküvi ekleyelim. Sonra tekrar sade hamur döküp en son kakaolu hamurdan dökelim (birer kaşık) kek hamuru bitene kadar aynı işlemi yapalım. 180 derecede pişirelim üzeri kakaolu bir hamur olduğundan kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz, kürdana hamur bulaşmazsa pişmiş demektir.
Afiyet şeker olsun :)
not:
* ben pirinç unu bütün keklerimde kullanıyorum, hem lezzetli oluyor hemde bayatlamıyor. Pirinç unu yoksa evde normal un da kullanabilirsiniz fark etmez.
* pirinç unu ölçüsünü tam vermedim kek hamurunuz muhallebi kıvamına gelene kadar ekleyebilirsiniz.
* içerisine kullandığım bisküviyi çikolatalı seçmemdeki sebep, sanki kek hamurunun içerisini çikolatalı sos ile doldurmuşuz gibi bir tat veriyor, başka çeşit sade bisküvi ile de yapılır ama dediğim gibi çikolata tadını vermez.
* kek kalıplarına kek hamurunu doldururken çok fazla doldurmayın pişerken taşma olmasın.
* eğer küçük kek kalıbınız yoksa ufak borcama da aynı işlemi yapabilirsiniz, kat kat kek hamurlarını dökerek pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder