4 Nisan 2014 Cuma

İRMİKLİ ÇİÇEK TATLISI



MALZEMELER:
  • 1 adet yumurta
  • 50 gr margarin yada tereyağı(eritilmiş)
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için:
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle su ve şekeri tencereye alıp kaynatalım. Şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakalım.
Yoğurma kabımızın içerisinde bütün malzemeyi alarak yoğuralım. Hamuru iki parmak kalınlığında açalım ve kalıp ile keselim. Fırın tepsisine dizelim. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapalım. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcağı geçtikten sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim. Afiyet şeker olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder