2 Nisan 2014 Çarşamba

KAKAOLU KEKLİ PASTA





MALZEMELER:

keki için:
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
  • kabartma tozu
  • vanilya
  • un(yaklaşık 5-6 tepeleme yemek kaşığı)
krema malzemeleri:
  • 1 paket muzlu creme ole + 2 su bardağı süt
  • 1 paket kakaolu kremşanti + 1 su bardağı süt
  • muz(pastanin içerisine eklenecek)
üzeri için:
  • pudra şekeri
  • kakao

HAZIRLANIŞI:
Kakaolu kremşantiyi süt ile çırpalım buzdolabına alalım.
Creme oleyi süt ile çırpalım buzdolabına alalım.
Kek için, çırpma kabımızda önce şeker ve yumurtayı, sonrasında diğer malzemeleri ekleyip çırpalım (unun ölçüsünü vermedim kek hamurumuz krema kıvamı alana kadar un ekleyiniz). Kek hamurunu ufak kalıba döküp,180 derecede pişirelim(kek kakaolu olduğundan, üzerinin pişip pişmediği anlamak için kürdan batırıp kontrol edebilirsiniz)
(isterseniz keki, biraz nescafe ve süt karışımı ile ıslatıp aromalı yapabilirsiniz)
Pişen kekimiz soğuyunca ikiye keselim, arasına creme oleyı sürelim muz dilimleyelim diğer keki üzerıne kapatalım, kakaolu krem şantiyi sürelim. En üste de, süzgeç yardımı ile pudra şekeri ve kakao serpiştirelim, üzerini süsleyebilirsiniz ben petito ayıcıklı çikolata ekledim.
Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet şeker olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder