5 Nisan 2014 Cumartesi

KALPLİ KURABİYE





MALZEMELER:
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 150 gr eritilmiş margarin
  • 1 su bardağı mısır nişastası (buğday da olur)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabımızın içerisine, yumurta, pudra şekeri, margarin karıştırılır. Daha sonra nişasta, tarçın, portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilya, hindistan cevizi eklenir. Azar azar un ilavesi ile hamur yoğurulur. Yumuşak ve ele yapışmayan hamur olana kadar yoğurun. ( hamuru eliniz ile sıktığınızda elinize yapışmaması gerekiyor). Sonra kurabiye kalıpları ile şekil verip tepsiye dizelim. 180 derecede üzeri çok az pembeleşince fırından alalım.
afiyet şeker olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder