11 Nisan 2014 Cuma

KARA LAHANA SARMASI




MALZEMELER:
  • 2 bağ kara lahana
İç harcı:
  • 3 yemek kaşığı kıyma
  • 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
  • 1.5 çay bardağı pirinç
  • 1.5 çay bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Nane
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • Tuz
Üzeri için:
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım kaşığı salça
HAZIRLANIŞI:
Kara lahaları tuzlu ve kaynar suya batıralım rengi çok hafif değişince soğuk su dolu kaba alalım, yıkayalım.
Geniş bir kabın içerisine iç harcımızı iyice karıştıralım yada yoğuralım.
Kara lahana yapraklarının saplarını alalım. Ortasına iç harçtan ekleyelim ve sarıp tencereye dizelim. Sıvı yağ ve birazcık tuz serpiştirelim.
Tencerenin üzerine ufak bir tabak kapatalım (sarmalar dağılmasın diye) tabağın üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesi yapalım. Başka bir kasede yarım tatlı kaşığı salçayı 2-3 yemek kaşığı su ile açıp tencereye ekleyelim. Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. İsterseniz sarımsaklı yoğurt ile servis yapılabilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder