23 Nisan 2014 Çarşamba

KARANFİL KURABİYE






MALZEMELER:
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 100 gr tereyağ(eritilmiş)
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı buğday nişastası
  • 2 su bardağı un
  • 20-25 adet karanfil (üzeri için)


HAZIRLANIŞI:
yoğurma kabımızın içerisinde yumurta, pudra şekeri, eritilmiş ve soğumuş tereyağ, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve nişastayı karıştıralım ardından un ilavesi yapılarak hamuru yoğuralım(un miktarını kontrollü ekleyın hamur ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı)
yoğurulan hamurdan ufak toplar yaparak tepsiye dizelim, üzerlerine karanfil batırıp 180 derecede üzeri çok hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
Afiyet şeker olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder