3 Nisan 2014 Perşembe

KAYGANA



MALZEMELER:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • maydanoz
  • dereotu
  • yeşil soğan (yeşillikleri isteğinize bağlı ekleyin)
  • tuz
HAZIRLANIŞI:
Kaygana bol yumurtalı, krebe benzeyen bir tariftir.
Öncelikle unu, sütü ve tuzu karıştırın. Sonra yumurtaları ekleyin. En son yeşillikleri ekleyip çırpın.
Yanmaz tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırın. Ardından hamuru döküp arkalı önlü kızartın. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın. Hamuru ister ince isterseniz kalın döküp pişirebilirsiniz (ben ince döktüm hamuru).
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder