3 Nisan 2014 Perşembe

KIR PİDESİ







MALZEMELER:
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya (10 gr lık olanlardan)
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3.5 su bardağı)
İç harcı:
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Kaşar peyniri (tercihe bağlı)

HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabımızın içerisine un hariç bütün malzemeyi alıp karıştıralım. Sonra az az un ilave yaparak yumuşak bir hamur yoğuralım. 2 saat mayalanmaya bırakalım. Tavaya sıvı yağ alıp doğranmış kuru soğanı kavuralım. Ardından kıymayı da ekleyip kavuralım. En son baharatları ekleyip ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
Mayalanan hamurdan bezeler alıp un yardımı ile uzunlamasına açalım. Açtığımız hamurun orta kısmına kıymalı harçtan yayalım. Tercihen bir kaç tane kaşar peyniri dilimleyip, kıymanın üzerine ekleyelim. Sonra hamuru iki yandan kapatalım.
Yağlanmış yada yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder