3 Nisan 2014 Perşembe

KITIR PİZZA



MALZEMELER:
Hamuru için:
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un (yumuşak hamur olacak, aldığı kadar)
iç malzemeler:
  • Çekırdeksiz siyah zeytin
  • Kırmızı biber
  • Yeşil biber
  • İstenilen miktarda sucuk
  • İstenilen miktarda mısır
  • Kaşar peyniri
hamur üstü sos:
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Kekik
HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabının içerisine; yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozu, tuz ve yavaş yavaş un ilave ederek yoğuruyoruz. Yumuşak bir pizza hamurumuz olacak. Zaman varsa, yarım saat dinlensin hamurumuz.
Bir tabağın içerisine de pizza malzemelerini hazırlayalım, zeytinleri, biberleri, sucuğu minik minik dilimleyelim. Kaşar peynirini de rendeleyelim ayrı bir kaba da onu alıp bekleyelim.
Küçük bir kasede salçayı azcık sulandıralım, İcine bir tutam kekik atalım karıştıralım.
Dinlenen hamurumuzu yuvarlak olarak açalım (merdane ya da oklava ile) üzerine salça ile hazırlanan sosu sürelim, Üzerine pizza malzemelerini ekleyelim. 200 derecede 15-20 dk pişirelim.
Piştikten sonra fırını kapatalım, pizzanın üzerine kaşar peynirini ilave edelim ve fırının sıcaklığı ile 2-3 dk fırında tutup alalım. Pizzamız servise hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder