4 Nisan 2014 Cuma

KOLAY ŞEKERPARE

MALZEMELER:
  • 2 adet yumurta (1 adet sarısını ayıralım üzeri için)
  • yarım paket tereyağ(eritilmiş)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • yaklaşık 2 -2.5 su bardağı un
  • şerbeti için:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle şerbetimiz için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatalım.
Yoğurma kabımızın içerisine, eritilmiş tereyağını, yumurtayı, irmik ve pudra şekerini alıp karıstıralım ardından un ve kabartma tozunu ekleyelım ele yapısmayan bir hamur olana kadar un ilavesi yapalım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp önce elimizle yuvarlayalım sonra iki yanlardan içe doğru bastırarak ovalleştirelim, istersenız yuvarlayıpda yapabılırsınız oval olması şart değil. Tepsıye dizelim üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla iki taraflı şeritler çizelim 200 derecede pişirelim üzeri kızarınca fırından alalım.
Soğuyan şerbeti, ilk sıcağı geçen kurabiyelerın üzerine dökelim 1-2 saat dinlendikten sonra servis edelim
afiyet şeker olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder