3 Nisan 2014 Perşembe

KREMALI SÜTLAÇ



MALZEMELER:
  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım paket krema(100 ml)
  • 1,5 çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı nişasta+
HAZIRLANIŞI:
Tenceremizin içerisine süt ,pirinç ve kremayı alıp kaynatalım. Kaynadıktan sonra toz şekeri ve biraz su ile açılmış nişastayı ilave ederek kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Koyulaşana ve pirinçler iyice pişene kadar kaynatalım. İlk sıcağı geçtikten hemen sonra servis kaselerine alalım. Üzerine tarçın ve hindistan cevizi serpiştirip süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
(şeker oranını kendi damak zevkinize göre ayarlayınız)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder