4 Nisan 2014 Cuma

MAYALI BÖREK



MALZEMELER:
  • 1 adet yumurta(sarısı üzeri için)
  • yarım çay bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • un 

  • iç harcı:
  • peynir ve maydanoz 

  • üzeri için:
  • susam
  • çörek otu 

HAZIRLANIŞI:
Mayayı yarım çay bardağı su ile eritelim yoğurma kabımızın içerisine erittiğimiz mayayı va diğer sıvı malzemeleri alıp karıstıralım sonra az az un ekleyip yoğuralım 1 saat mayalandıktan sonra hamurdan bezeler alalım un yardımı ile açalım içerisine peynırlı harctan ekleyıp rulo gibi saralım ve tepsının orta kısmına yerlestırelım dıger bezeyıde rulo yapıp, tepsıdekı hamurun kenarına dolayalım diğer bezelerıde aynı sekılde açıp dolayalım(aynı kol böreğı gibi) yumurta sarısını bırazcık sıvı yağ ıle karıstırıp böreğın uzerıne sürelim susam ve çörek otu serpiştirelim 200 derecede pişirelim üzeri kızarıncaya kadar. Piştikten sonra dilimleyerek servis edelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder