5 Nisan 2014 Cumartesi

MISIR EKMEĞİ DİLİMLERİ






MALZEMELER:
  • 1 yumurta(sarısını üzerine sürmek için ayırın)
  • 1 paket mısır unu (250gr)
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabımızın içerisine, yumurta akı, tuz, süt, sıvı yağı alıp karıştıralım. Ardından mısır unu, un, kabartma tozu ilave edip yoğuralım. En son mısır ekleyip biraz daha yoğuralım, yağlanmış fırın tepsisine hamuru elimiz ile bastırarak yayalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizelim 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder