11 Nisan 2014 Cuma

PATATESLİ HAVUÇLU BÖREK




MALZEMELER:
  • 4 adet yufka
iç sosu;
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılıyor)
İç harcı;
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 2 adet haşlanmış havuç
  • yarım tatlı kaşığı salça
  • Pul biber
  • Tuz
Üzeri için:
  • Çörek otu
  • Mavi haşhaş
HAZIRLANIŞI:
Tavanın içerisine sıvı yağ alalım ve haşlanmış patatesi ezelim. Tavada önce salçayı kavuralım sonra patatesi ekleyip kavuralım. En sonda pul biber ve tuzu ilave edip ocaktan alalım, soğumaya bırakalım. Bir kasenin içerisine haşlanmış havucu rendeleyelim. İç sosu için süt, sıvı yağ ve yumurta akını çırpalım. Yufkayı tezgaha serelim. Üzerine iç sos sürelim ve enlemesine patatesli iç harçtan yayalım. Rendelenmiş ve haşlanmış havuçtan biraz yayalım. Sonra iki yanlardan biraz kapatıp rulo gibi sıkıca saralım. Tepsiye dizelim, harç ve yufkalar bitene kadar işlemi devam ettirelim. Üzerine yumurta sarısını çok az sıvı yağ ile çırpıp sürelim, mavi haşhaş ve çörek otunu da serpiştirip 200 derecede kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder