6 Nisan 2014 Pazar

PATATESLİ HAVUÇLU YOĞURTLAMA



MALZEMELER:
  • 4-5 adet patates
  • 2 adet havuç
  • Maydanoz
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı yoğurt
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz


HAZIRLANIŞI:
Patatesleri haşlayalım.
Havuçları rendenin en ince bölümü ile rendeleyelim ve çok az sıvı yağ ile tavada birazcık soteleyelim.
Yoğurdu ezilmiş sarımsaklarla beraber çırpalım.
Tavanın içerisine biraz sıvı yağ alıp salça ve pul biberi kavuralım. Çok az su ilave edip kaynayınca ocaktan alalım.
Haşlanan patatesleri, rendelediğimiz havuçları ve kıyılmış maydanozu biraz tuz ekleyerek yoğuralım. Parçalar kopartıp yuvarlayalım. Biraz buzdolabında bekletelim (yarım saat bekletilse yeterli, zamanınız yoksa bekletmeye gerek yok)
Servis tabağına havuçlu patatesli topları dizelim. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim. En üste de salçayı gezdirelim. Afıyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder