6 Nisan 2014 Pazar

PATLICANLI KÖFTELİ KEBAP



MALZEMELER:
  • 4-5 adet orta boy patlıcan
  • domates
  • yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı salça(üzeri için)
köftesi için
  • 250 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı galeta unu(bayat ekmekde olur)
  • 3 diş sarımsak(rendelenmiş)
  • 1 adet kuru soğan(ince doğranmış)
  • kimyon
  • karabiber
  • pul biber
  • tuz
HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabımızın içerisine köftelik malzemeleri alıp yoğuralım köfte şekli verelim.
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyup yuvarlak dilimleyelim.
Tavamızın içerisinde az yağ da patlıcanları ve köfteleri iki taraflı kızartalım(2 dk kızartılması yeterli, fırında da pişecek)
Kürdana bir patlıcan, bir köfte, bir patlıcan,bir dilim domates ve bir dilimlenmiş yeşil biber batırıp tepsiye dizelim. Malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.1 tatlı kaşığı salçayı 1.5 çay bardağı sıcak su ile çırpalım ve kebabımızın üzerine dökelim. 200 derecelik fırında 15-20 dk pişirelim, yanında ayran ve pilav ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder