13 Nisan 2014 Pazar

PEYNİRLİ KETE





MALZEMELER:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzeri için:
  • Tereyağı
  • 1 adet yumurta
İç harcı için;
  • Peynir

HAZIRLANIŞI:
Süt ile maya eritilir. Daha sonra bütün malzemeler eklenerek azar azar un ilavesi ile hamur yoğurulur. Yarım saat mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamurdan mandaline büyüklüğünde bezeler alınır. Uzunlamasına açılır (fotograflarda belirttim) Tereyağı eritilir ve fırça yardımı ile açılan hamura sürülür. Peynir serpiştirilir, iki yanlardan kapatılır. Daha sonra iki ucu üst üste kapatılır (aralarına tereyağı sürülerek)
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı kadar eritilmiş tereyağı karıştırılıp ketelerin üzerlerine sürülür. İsteğe göre mavi haşhaş serpiştirlir. İsterseniz peynirsiz sade de yapabilirsiniz her iki türlü de lezzetli oldu. 200 derecede kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder