3 Nisan 2014 Perşembe

PROFİTEROL



MALZEMELER:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 50 gr tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
İç kreması;
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
  • Çikolata sosu
  • Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Profiterol’ün iç muhallebisi tenceremizin içerisine süt, nişasta, toz şeker ve unu alalım. Karıştırarak orta ateşte pişirelim, biraz koyulaşınca vanilya ve tereyağını ilave edelim. 5 dk daha ocakta tutup alalım.
Profiterol’ün hamuru tenceremizin içerisine tereyağı, su ve tuzu alalım, tereyağı eriyene kadar ocakta bekletelim, ocaktan aldıktan sonra unu ilave edelim, hızlı bir şekilde karıştıralım ki un topaklanmasın, ılımaya bırakalım.
Ilıyan hamurumuzun içerisine teker teker yumurtaları kıralım, iyice yedirelim ister bir kaşık yardımı ile isterseniz de mikserle yumurtaları hamura iyice yedirin. Sıkma torbasına alalım, hamurumuzu ve tepsiye bezeler yapalım (sıkma torbanız yoksa iki kaşık ile de tepsiye dizebilirsiniz). 200 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.
Profiterol’ün üzeri için hazır paket çikolata sosunu üzerinedeki tarife göre yapalım.
Pişen hamurlarımızın arasını açalım, muhallebi ekleyelim servis tabağına alalım ve en son çikolata sosunu gezdirelim. Hindistan cevizi serpiştirelim. Afiyet şeker olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder