2 Nisan 2014 Çarşamba

SULTAN TATLISI




MALZEMELER:
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 125 gr margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • un (yaklaşık 1,5 su bardağı)
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Üzeri için:
  • Ceviz
  • Mavi haşhaş


HAZIRLANIŞI:
Hamur malzemelerini yoğurma kabımıza alıp karıştıralım. En son unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım. Mavi haşhaşa bulayalım ardından fırın tepsisine alıp üzerine ceviz ekleyelim. Bütün hamuru bu şekilde bitirelim. Tepsiye dizdiğimiz tatlımızı 180 derecede üzeri pembeleşinceye dek pişirelim.
Su ve şekeri tencereye alıp kaynatalım. İndirmeye yakın limon suyu ekleyip ocaktan alalım. Ben ocaktan aldıktan sonra 5 dakika bekleyip ılıklaşınca tatlıya döktüm.
Ilıyan şerbetimizi fırından çıkıp soğuyan tatlımızla buluşturalım. Şerbetledikten sonra 3-4 saat dinlendirip servis edelim. Afiyet şeker olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder