3 Nisan 2014 Perşembe

SÜT REÇELİ (FINDIK KREMASI TADINDA)



MALZEMELER:
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
HAZIRLANIŞI:
Süt ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacak kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin….
Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın, çünkü bekledikçe koyulaşacaktır…
1 gün dolapta bekletildiğinde, istenilen kıvama gelecektir.

Nerelerde kullanabiliriz?
  • pasta, kurabiye, kek süslemelerinde
  • ekmek üzerine sürebilirsiniz (kahvaltılarda)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder